14 september

Piwik: al je bezoekersstatistieken eenvoudig op één plek

Piwik is een open source analytics oplossing waarmee je eenvoudig de bezoekersstatistieken van websites bij kunt houden. Nu vraag je je wellicht af 'maar dat doet Google Analytics toch ook? " en dat klopt. Toch zijn er een aantal fundamentele verschillen tussen Piwik en Google Analytics, waardoor het soms beter is om te kiezen voor Piwik. 

Wat zijn de verschillen tussen Google Analytics en Piwik? 

Het grootste verschil tussen Google Analytics en Piwik is het feit dat Piwik software op de eigen servers geïnstalleerd wordt en de data vervolgens bijgehouden wordt in je eigen database. Hierdoor ben jij de baas over je eigen data en bepaal jij dus wie deze data wel en niet mogen inzien. Dit is bij andere extern gehoste software zoals Google Analytics niet altijd het geval. Hierdoor ben je bij andere software niet altijd verzekerd van volledige privacy en dat is natuurlijk wel wat je wil wanneer het gaat om privacygevoelige data als bezoekersaantallen.

Piwik biedt naast mogelijkheden die andere analytics tools bieden, ook nog een aantal unieke features. Zo heb je met Piwik inzicht in de real-time bezoekersdetails, kun je bezoekersprofielen bekijken en het klikpad analyseren van individuele bezoekers. Dit alles vanuit de gebruiksvriendelijke Piwik webportal en de mobiele app. 

Piwik installatie door Webscale

Wanneer je ervoor kiest om Piwik te gaan gebruiken voor het analyseren van je bezoekersstatistieken, dan is Webscale de juiste partner om de installatie op de servers te realiseren. Doordat wij servers in eigen beheer hebben in Nederlandse datacenters, kunnen we de Piwik software snel en gemakkelijk installeren zodat je direct aan de slag kunt met  het analyseren van je data.