14 februari

Webscale verzorgt hosting voor Universiteit Utrecht

Na een uitgebreide Europese aanbestedingsprocedure heeft Universiteit Utrecht gekozen voor webbureau ezCompany en hostingspecialist Webscale. Webscale is verantwoordelijk voor de hosting van de primaire websites van Universiteit Utrecht, waaronder uu.nl, de bachelormaster en students websites en het intranet.

De websites van Universiteit Utrecht zijn ontwikkeld op basis van van Drupal CMS, het populaire open source platform dat door 71 van de top 100 universiteiten wereldwijd gebruikt wordt. 

Inmiddels is de migratie van alle UU websites afgerond. Yves van den Berg, projectmanager vanuit de Universiteit Utrecht, is tevreden over de samenwerking tot dusver: “De migratie van de complexe UU websites is zo soepel verlopen dat de eindgebruikers er niets van hebben gemerkt (!) behalve misschien een toename in snelheid.”

Over Universiteit Utrecht
Universiteit Utrecht is opgericht in 1636 en behoort met ruim dertigduizend studenten en meer dan zesduizend medewerkers tot de grote algemene onderzoeksuniversiteiten van Europa. De universiteit investeert in het opleiden van de leiders van de toekomst door innovatief onderwijs van hoge kwaliteit. Dat is al jaren terug te zien in de hoge posities in internationale ranglijsten. De onderzoeken die gedaan worden, zijn grensverleggend en gericht op het oplossen van grote mondiale vraagstukken. De cultuur van samenwerking maakt innovatie, nieuwe inzichten en maatschappelijke impact mogelijk.